درمان خانگی

مشکلات پشت میز نشینی؛ ۴ حرکت که معجزه می کند

اگر شما هم شغل کارمندی دارید حتما با برخی از “مشکلات پشت میز نشینی” آشنایی دارید. این مشاغل به دلیل نشستن غیراصولی، صندلی و میز غیراستاندارد، ساعات طولانی کار و… رفته رفته نشانه های “مشکلات پشت میز نشینی” را بروز می دهند. فرقی بین مشاغل پشت میز نشینی نیست. اینکه شما پشتیبان سرور مجازی ایران، مهندس کامپیوتر یا کارمند ساده باشید، فرقی نمی کند. نشستن طولانی مدت پشت میز آرام آرام انواع مشکلاتی که از نحوه نشستن پشت میز ایجاد می شود، خود را نشان می دهد. در این مقاله سعی داریم با بیان حرکاتی، باعث پیشگیری یا بهبود این مشکلات شویم.

پشت میز نشینی چه مشکلاتی ایجاد می کند؟

اگرچه بسیاری از افراد، مشاغل پشت میزنشینی و کارمندی را به انجام فعالیت های پرتحرکی مانند کارهای فنی ترجیح می دهند، اما در طولانی مدت این مشاغل می تواند منجر به بروز مشکلات فیزیکی زیادی برای افراد شود. از همین رو همواره توصیه می شود، کارمندان و کسانی که در طولانی مدت پشت میز مینشینند نسبت به انجام حرکات ورزشی، مانع از بروز این مشکلات شوند. فرقی نمی کند که این فعالیت پشت میزنشینی برای کارمندان ساده مانند یک سئوکار است یا کارمندان بانک و… . به طور کلی نشستن مداوم و طولانی مدت بدون استراحت دادن به بدن، می تواند منجر به بروز این مشکلات شود.

از مهمترین مشکلاتی که به دلیل نشستن  طولانی مدت پشت میز، برای افراد ایجاد می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش وزن
  • فشار و درد در ناحیه گردن، کمر و لگن
  • ایجاد ناهنجاری های اسکلتی و عضلانی
  • کاهش متابولیسم و سوخت و ساز بدن
  • کاهش فعالیت های بدنی
  • بروز آرتروز گردن
  • کشش بیش از حد رباط ها
  • آسیب پذیری عصب بین دیسک ها
  • فشار به دیسک نخاعی و کمردرد
  • ساییدگی مهره ها
  • واریس
  • ضعیف شدن چشم ها
  • بروز بیماری های قلبی به دلیل افزایش چاقی
  • بروز اختلالات هورمونی و سیستم گردش خون به دلیل کاهش تحرک
  • بروز پوکی استخوان با از بین رفتن توده های استخوانی

4 حرکت اصلاحی برای رفع مشکلات پشت میز نشینی

برای اینکه مشکلات ناشی از پشت میز نشینی را کاهش دهید و حال بهتری داشته باشید، می توانید با 4 حرکت اصلاحی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، حال خود را بهتر  کنید.

1.  مورد اول: حرکت کششی سینه و شانه ها

این حرکت به شما کمک می کند تا خستگی در ناحیه کمر، کتف ها، بازوها و شانه بهبود پیدا کند. برای انجام این حرکت کافی است در حالت ایستاده یا نشسته دست های خود را از پشت قلاب کنید و بکشید. این حرکت باعث ایجاد احساس کشش در عضلات سینه می شود. انجام این حرکت را دو تا سه بار طی مدت 10 تا 30 ثانیه انجام دهید.

پس از آن چند ثانیه از انجام این حرکت، حال بهتری خواهید داشت. پس حالا نوبت به استراحت شانه ها با بالا کشیدن آن ها است. دست ها باید در امتداد بدن قرار گیرد. پس از آن سعی کنید شانه ها را به سر نزدیک کرده و بالا بکشید. شانه ها تا گوش ها بالا کشیده شود. این حرکت را به آرامی 8 تا 10 بار انجام دهید. پس از استراحتی کوتاه مجدد آن را انجام دهید. در صورتی که مشکلی در شانه ها و گردن ندارید حتی می توانید شانه ها را به آرامی به عقب بچرخانید. این حرکت جریان خون را در عضلات گردن و شانه به جریان می اندازد و حال بهتری پس از انجام آن خواهید داشت.

2. مورد دوم: کشش بالا تنه به همراه چرخش ستون فقرات

پس از کشش عضلات سینه و شانه، حالا نوبت به کشش بالاتنه می رسد. این کار احساس خوبی برای استراحت کمر به شمار می آید. برای انجام این کار سعی کنید روی زمین بایستید. دست ها را از جلو کشیده و انگشتان دست را بهم قلاب کنید. سعی کنید بدون خم شدن به جلو، دست ها را به سمت جلو بکشید. در این حرکت احساس کشش در ناحیه شانه دارد. وقتی این حرکت را انجام می دهید، شکم را منقبض کنید و آرام آرام عضلات پشت را خم کرده و دستها را به سمت زمین بکشید. این کار باعث کشش عضلات پشت می شود. این حرکت کششی را طی سه مرتبه به مدت 10 الی 30 ثانیه تکرار کنید. تاثیرات مثبت آن را در طول مدت فعالیت کاری خود حتما احساس خواهید کرد.

پس از انجام این حرکت، نوبت به چرخش ستون فقرات می رسد. روی صندلی بنشینید. کف دست ها را روبروی سینه به هم بچسبانید و  سعی کنید بدون چرخش گردن و لگن تنها کمر خود را از ناحیه ستون فقرات به راست و چپ بچرخانید. این حرکت را طی 10 تا 30 ثانیه حفظ کنید. پس از آن سمت دیگر را انجام دهید.

3. مورد سوم: کشش بدن

نشستن پشت میز به حالت قوز یکی از حرکات غیر اصولی است که در طولانی مدت افراد به دلیل خم شدن به سمت کامپیوتر یا انجام کارهای دیگر انجام می دهند. برای اینکه حالت گردن و پشت متحمل فشار کمتری شود، استفاده از حرکات کششی بسیار کمک کننده است. برای انجام این کشش کافی است روی زمین هموار بایستید. سپس دست ها را در امتداد بدن بالا برده و انگشتان دست را به سمت بیرون به هم گره بزنید. سپس سعی کنید بدن خود را به سمت بالا بکشید. این کشش را به حدی انجام دهید که احساس کشش را در تمام قسمت های بدن خود حس کنید. این حرکت را 3 تا 5 ثانیه انجام دهید. بازوها را پایین آورده و پس از چند ثانیه 8 تا 10 بار تکرار کنید. این کار به گردش خون در تمام بدن و نیز کشش قسمت های مختلف بدن کمک می کند و تا حد زیادی به رفع مشکلات گردن و کمر کمک می کند. علاوه بر اینکه احساس خستگی شما کاهش پیدا خواهد کرد.

4. مورد چهارم: کشش عضلات پا و لگن

نشستن ثابت و طولانی مدت روی صندلی فشار زیادی به زانوها، پاها و لگن وارد می کند. برای پیشگیری از بروز ناهنجاری در این بخش از بدن می توانید از حرکات کششی پا و لگن استفاده کنید. برای این منظور کافی است در حالت ایستاده قرار بگیرید. پس از آن پای راست را به اندازه چند قدم عقب تر قرار داده و زانوی چپ را به سمت جلو خم کنید. کم کم پای راست را به سمت عقب بکشید تا کشیدگی را در قسمت ران و کشاله ها احساس کنید. برای تاثیرگذاری این حرکت اصلاحی، سعی کنید در هر حرکت 10 تا 30 ثانیه توثق داشته باشید. پس از آن پاها را عوض کنید و مجدد آن را انجام دهید.

نتیجه گیری

شرکت فناوری اطلاعات و خدمات وب، وب‌رمز با بیش از دو دهه سابقه تخصصی و حرفه ای در زمینه های مختلف اعم از فروش سرور، هاست، خدمات سئو، تولید محتوا و… است. شما می توانید در زمینه دریافت این خدمات با کیفیت بالا، پشتیبانی قوی و هزینه مقرون به صرفه با کارشناسان وب رمز تماس بگیرید. انجام پروژه های مختلف از سوی سازمان ها و شرکت های بزرگ از جمله سوابق این شرکت به شمار می آید، شما نیز می توانید از خدمات حرفه ای این شرکت با شرایط ویژه برخوردار شوید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا